- SPIDSEN: Det er det stykke line der sidder yderst på snøren (ca. halv stanglængde). Altså det stykke som man binder fluen på. Undervejs ved kysten bliver der vindknuder og man skifter ofte flue. Derfor bliver det lille stykke skiftet ofte. Altså køber man en rulle 0.26 flourocabon som man skifter med. Derfor binder man spidsen fast med et loop så man nemt kan pille det af. Selv laver jeg 5 spidser hjemmefra, har dem liggende i en lille pose rulle sammen. Så kan man hurtigt skifte osse med kolde fingre når der er for mange vindknuder eller det er blevet for kort.
- FORFANG: Dette køber man hos grejforhandleren. Det skal måle stanglængden - altså har man en 9 fod stang køber man et 9 fod flourocabon tapperet forfang. Der skal være lykke i begge ender. Er som regel kun et toppen. Altså laver man en løkke forneden så man nemt kan forbinde det til spidsen.
- HOVEDREGEL er at: Spids + forfang er lig med 1 1/2 (halvanden) stanglængde.
- KLUMPEN (Skydehovedet): Køb et skydehoved der er beregnet til kysten (coatningen holder bedre). Tag evt. din stang med til forhandleren. Oplys klasse stang, stanglængden og at det er til kystbrug. Brug et flydende skydehoved eller et Hover (langsomt skynkende intermedia).
- SKYDELINEN (eller osse kaldet runningline): Sidder bagerst. Det kan være coatet eller monofil. Den coatede line er den nemmeste at fiske med (osse her fortæl at det er til kysten). Hvis man vil prøve monofil så vælg ikke en for tynd monofil skydeline. Kommer der først en knude på linen er den svær at løsne med frosne fingre.
Dette er princippet i opbygningen af linen. Her burde alle spørgsmål være forklaret. Et godt råd til kysten er at bruge en linekurv. Lægger 3-4 meter til kastet og en fordel når der er bølger.